PUMA представили офіційний «матчбол» Іспанської «Ла Ліги» сезону 2019/20

компанія PUMA презентувала офіційний м'яч майбутнього сезону «Ла Ліги» Santander, а також другого по ієрархії іспанського дивізіону - La Liga 1|2|3
PUMA презентувала офіційний м'яч майбутнього сезону «Ла Ліги» Santander

Прибувши із транспарантом «Ми - серце Ла Ліги», компанія PUMA презентувала офіційний м'яч майбутнього сезону «Ла Ліги» Santander, а також другого по ієрархії іспанського дивізіону - La Liga 1|2|3.

На початку квітня з'явилася новина про те, що PUMA готові прийняти естафету від Nike, підписавши довгострокову спонсорську угоду з La Liga, одним з пунктів якого стане поставка офіційних футбольних м'ячів для ігор цього турніру. Як прийнято вважати, головною причиною відмови «Ла Ліги» від співробітництва з Nike після двадцяти років партнерських відносин є те, що чиновники «Ла Ліги» були не задоволені подібністю ігрових снарядів, що поставляються Nike для Серії А, АПЛ і їхньої власної ліги. Підписавши угоду з PUMA, керівники організації певен, що тепер у їхнього турніру з'явиться власний, унікальний, пізнаваний в усьому світі й зовсім ексклюзивний м'яч.

ексклюзивний м'яч
Конструкція нового м'яча

Конструкція нового м'яча являє собою 18 панелей, з'єднаних методом термошвів. За основу була взята фірмова модель Final 1 Statement, при розробці якої головною метою було створення ідеальної сферичної форми для забезпечення стабільності польоту, м'якості торкання й зниженого вологовбирання. Одним з технологічних нововведень стало використання зовнішнього шару Hi-Solid Dimple PU (San Fang) товщиною 1 мм, який сприяє поліпшенню аеродинамічних властивостей, а також забезпечує високу стійкість до зношування й довговічність, що поліпшує функціональні властивості снаряда. За принципом конструкції він тепер схожий на великий м'яч для гольфа. Цей ігровий снаряд, безумовно, є унікальним для європейських ліг топ-рівня, але стане чи він дійсно культовим і перетвориться чи в справжній символ іспанського футболу, покаже час.