Nike представили концептуально нові футбольні бутси Air Zoom Mercurial

Nike представили концептуально нові футбольні бутси Air Zoom Mercurial

Днями Nike представили концептуальну модель бутс, яка покликано внести революційні нововведення у футбол. Бутси Nike Air Zoom Mercurial з воістину футуристичним дизайном, виявили миру інноваційні розробки, що дозволили інженерам Nike впровадити свою знамениту технологію Air у футбольне взуття.

Бутси Air Zoom Mercurial. Ви навіть присіли від подиву, не так чи? Чому ж це так сильно вас здивувало? Отже, технологічна концепція цієї моделі побудована навколо шарнірної повітряної подушки Zoom, яка простягнеться по всій довжині підошви й забезпечує унікальне відчуття при зіткненні з покриттям і поліпшену віддачу енергії. Для того, щоб досягтися цього, внутрішнє шасі бутси було перенесено на пластину, у результаті чого, між стопою й зм'якшуючою подушкою Zoom Air залишається тільки тонка устілка, що гарантує максимальний комфорт.

Nike представили концептуально нові футбольні бутси Air Zoom Mercurial

Незважаючи на те, що підрозділ Nike Football експериментувало з амортизаційними подушками ще близько десяти років тому, сучасні досягнення в області технологій практичного використанні такого роду підбивок, надихнули команду інженерів повторно включити цей інноваційний елемент у конструкцію концептуально нової моделі бутс. Крім очевидних функціональних переваг амортизаційна подушка Zoom Air також послужила джерелом натхнення для загальної стилістичної естетики взуття.

«Ми почали свою роботу над новою моделлю з повнорозмірною повітряної подушки Zoom. На першому етапі ми візуалізували, що вийде, якщо така повітряна підбивка буде розширюватися з боків і обволікати бутсу», - розповідає Чонхі чи, генеральний директор по дизайну департаменту Nike Football. «Це привело до створення верхнього, напівпрозор, що міняє колірні відтінки «внутрішнього носка», який суттєво вплинув на візуальний вигляд бутс».

Уперше футбольні бутси одержали верх із матеріалу Nike Flyprint. Перший зразок спортивного взуття з текстильним верхом 3D виробництва Nike – бігові Кросівки Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprint випробував у справі кенійський марафонець Еліуд Кіпчоге. Так, це саме та модель, яка б'є всілякі світові рекорди настільки нищівно, що конкуруючі бренди намагаються заборонити її зовсім. Це чи не ознака грандіозного успіху?

Nike представили концептуально нові футбольні бутси Air Zoom Mercurial

Верх Nike Flyprint виготовляється за допомогою моделювання твердих відкладань (SDM) - процесу, при якому TPU нитка розмотується з котушки, розплавляється й укладається шарами. Технологія Flyprint дозволяє інженерам трансформувати дані про характеристики конкретного спортсмена в нові текстильні структури. Цей метод виводить на новий рівень зусилля Nike в області розробки текстильних виробів із цифровою графікою, поповнюючи перелік запатентованих інноваційних технологій Nike, , що включає в себе Hyperfuse, Flywire і Flyknit. Усе це відкриває можливості для реалізації неуявних досі технологічних розв'язків.

Одним з головних відмінностей 3D текстилю в порівнянні із традиційними двомірними тканинами є підвищений динамізм, який досягається завдяки створенню стійкого взаємозв'язку між основою й волокном. Перевага матеріалу Flyprint обумовлене сплавлення властивістю матеріалу. Приміром, якщо в трикотажному або тканому текстилі присутній опір тертю між переплетеними нитками, у цифровому волокні, завдяки сплавлення переплетенням існує більший потенціал для більш точного регулювання опору. Верх бутс Flyprint Air Zoom Mercurial більш легкий і більш повітропроникну, чому в моделях, виготовлених з матеріалів, які Nike використовували раніше. У той же час, він покритий шаром «ACC («Контроль у будь-яких умовах») для протидії капризам погоди.

Розроблена, ґрунтуючись на результатах лабораторних досліджень, конструкція нових бутс Nike забезпечує посилення верху в необхідних ділянках за допомогою точно відрегульованої текстури Flyprint, унікальної інновації для індустрії виробництва футбольному взуття. Модель Air Zoom Mercurial також оснащена кордами Flywire для створення додаткової стійкості й підтримки. Однак, 5-міліметрова повітряна подушка Zoom все-таки залишається основною технологічною особливістю цих бутс. При цьому, кінцева мета даної технології, трохи відрізняється від колишніх розробок. У сучасній варіації Air Zoom упор зроблений скоріше не на зниження ударних навантажень, а на створення горезвісної «чуйності».

Nike представили концептуально нові футбольні бутси Air Zoom Mercurial

«У минулому багато уваги приділялося амортизаційним властивостям задника, але футболісти, що відіграють у бутсах Mercurial не опираються на п'яти в процесі гри» -відзначає чи. «Гравці, для яких ми створювали ці бутси, багаторазово відриваються від землі, відштовхуючись за допомогою передньої частини стопи. Саме тому ми сфокусували свої зусилля на створенні тонкої, повнорозмірною подушки Zoom, миттєво реагуючої на рухи стопи футболіста. Імпульс при відштовхуванні від такої подушки набагато сильніше, чим при приземленні на неї».

Згідно зі стилістичною концепцією Air Max подушка Zoom Air буде видима й відчутна, якщо перевернути бутсу підошвою нагору. На честь 20-річчя технології Zoom Air на заднику нової моделі є маркування «20 Zoom». Крім того, що Air є однієї з найбільше технологічних новинок від Nike, вона також є однієї із самих стійких з погляду екології. Усі нові моделі із серії Nike Air, починаючи з 2008 року, містять не менш 50%, що переробляються виробничих відходів. Flyprint також є екологічно стійкою технологією виробництва, про що свідчить напис на підйомі бутс - Structure printed as a single strand = Zero Waste «Волокно, створене з однієї нитки = Нуль відходів».

«Модель Air Zoom Mercurial - це погляд у майбутнє, яке ми в силі змінити», - містить чи. « Завдяки інноваціям, подібним Air і Flyprint, а також тем, які поки перебувають у стадії розробки, я не бачу межі розвитку індустрії виробництва футбольних бутс».