Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

Днями Неймар уклав контракт із компанією Puma, , що став рекордною угодою в історії футболу. Він, безсумнівно, заслужив це своїми подвигами в складі «`ПСЖ`», багато в чому завдяки яким французький суперклуб уперше добрався до фіналу Ліги Чемпіонів.

Бразилець залишив колег-конкурентів далеко на за, підписавши контракт на рекордну суму - 23 мільйона британських фунтів у рік.

Але хто ж ще з відомих футболістів наживає статок на спонсорських контрактах з виробниками бутс? 4football склали рейтинг найбільших угод гравців зі світовими брендами і їх річних доходів.

  1. Неймар, 23 млн. фунтів

    Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

Ексцентричний бразильський форвард відмовився від співробітництва з Nike, примкнувши до конкурентів з Puma, за що був нагороджений найбільшим особистим спонсорським контрактом в історії футбольного бізнесу.

Термін дії підписаного контракту поки не оприлюднений, однак, відомо, що його попередня спонсорська угода з Nike полягало на 11 років, а його вартість становила приблизно половину річної суми нової угоди з Puma.

Сам Неймар опублікував наступний пост на своїх сторінках у соціальних мережах: «Я виріс дивлячись відео з такими великими футбольними легендами, як `Пеле`, Круіф, Ейсебіо, `Марадона`, і всі вони у свій час відіграли в бутсах Puma.

Саме із цієї причини, із сьогоднішнього дня, я маю честь об'єднатися із брендом, який допоміг найбільшим легендам футболу стати тими, ким вони є».

  1. Мессі, 18 млн. фунтів

    Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

Ліонель – другий у світі футболіст, що став мільярдером (першим був Кріштіану Роналду). Тепер Мессі перемістився на друге місце в рейтингу контрактів з виробниками бутс.

В 2017-м року легендарний `голеадор` «Барселони» продовжив контракт із Adidas, уклавши довічний контракт із цією німецькою компанією.

Лео також став першим футболістом, що удостоїлися створення іменного суббренда футбольному взуття - Adidas Messi.

Пройдуть роки, і коли Мессі, нарешті, «повісить бутси на цвях», ця іменна лінійка може виявитися для зоряного аргентинця такий же прибуткової, як бренд Air Jordan, створений Nike для ікони баскетболу `Майкла` `Джордана`.

  1. `РОНАЛДУ`, 15 млн. фунтів.

    Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

Кріштіану Роналду - головний рекламний актив Nike.

Однак, новий контракт Неймара перевищив вартість його угоди на 8 мільйонів фунтів стерлінгів.

Розрадою для Кріштіану може бути той факт, що в довгостроковій перспективі його угода принесе більше, ніж контракт Неймара. Як повідомляється, його загальна вартість становить 780 мільйонів фунтів стерлінгів.

« `Кри`-Ро» став усього лише третьою людиною у світі спорту, з яким Nike уклали довічний спонсорський контракт. До цього такої честі удостоїлися баскетболісти `Майкл` Джордан і Леброн Джеймс.

  1. `МБАППЕ`, 14 млн. фунтів 

    Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

Юнак з рекламних постерів Nike. Торік Кіліан Мбаппе став предметом гарячої фази конкурентної боротьби між його нинішнім особистим спонсором і Adidas.

В 2019-м року він підписав 10-літній контракт на загальну суму близько 140 мільйонів фунтів стерлінгів, який буде залишатися діючим, поки французький вундеркінд відіграє у вищому дивізіоні.

Повідомляється, що одним зі стимулів для суперзірки « Парі-вересень-`Жермен`» вступити в команду Nike було бажання випливати по стопах свого кумира - Кріштіану Роналду.

Мбаппе це саме той футболіст, який незабаром може кинути виклик положенню Неймара на вершині даного рейтингу, адже зараз йому всього 21 рік.

  1. Балотеллі, 5 млн. фунтів 

    Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

В 2014-м року італійський «золотий хлопчик» Маріо Балотеллі перебував на піку своєї кар'єри, виступаючи за «Мілан».

На той момент він був ключовим гравцем збірні Італії й головною надією країни на славні футбольні здійснення.

Із цієї причини, коли його спонсорський контракт із Nike минув, PUMA уклали з «супер Маріо» 10-літній контракт на суму близько 5 мільйонів фунтів у рік.

Зараз, коли Балотеллі відіграє за скромний клуб «Брешіа» і його кар'єру з перебуває на роздоріжжі, він уже далеко не так затребуваний серед великих брендів, як раніше.

  1. Бейлі, 4 млн. фунтів

    Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

«Чарівник з Уельсу», , що недавно повернувся до складу «Шпор» на правах оренди, щорічно одержує близько 18 мільйонів фунтів від «Реала» у якості зарплати.

Також у валлійця є ексклюзивні спонсорські угоди з такими великими компаніями, як EA Sports, Lucozade і Adidas. И це аж ніяк не повний список.

Разом з тим, самим прибутковим для нього є його контракт із німецьким гігантом спортивної індустрії, який приносить `Гарету` `Бейлу` приблизно 4 мільйонів фунтів стерлінгів у рік.

  1. Грізманн, 3,5 млн. фунтів

    Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

В 2015-м року Антуан Грізманн продовжив особистий контракт із Puma, грошове вираження якого становить 3,5 мільйонів фунтів у рік.

За цей час геніальний француз став суперзіркою світового масштабу, перейшовши з «Атлетіко Мадрид» в «Барселону» за надзвичайні 108 мільйонів британських фунтів.

Торік, відзначаючи 10-річчя співробітництва Грізманн з Puma, німецький виробник випустив особливі іменні бутси - обмежену серію Future 4.1 NETFIT Grizi, вартість яких на момент релізу була 229 фунтів стерлінгів.

Грізманн був одним з головних членів команди Puma, поки в ній не з'явився Неймар.

  1. Погба, 3 млн. фунтів

    Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

Хавбек «Манчестер Юнайтед», без сумнівів, гідний тих 3-х мільйонів фунтів у рік, які він одержує як спонсорські відрахування.

Поль не тільки миготить у майже всіх телевізійних рекламних роликах, які американський бренд виводить на екрани, але й практично на кожному постері, що рекламує новітні моделі бутс із лінійки Predator.

Його 10-літній контракт на суму близько 30 мільйонів фунтів стерлінгів мине в 2024-м року.

Погба був одним з деяких гравців, за яких Nike запекло боролися зі своїми конкурентами.

  1. Верратті, 2,5 млн. фунтів

    Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

Контракт півзахисника «`ПСЖ`» з Puma минув в 2017-м року, саме в той час, коли Марко тренувався на клубній базі в неабияк поношених бутсах Puma evoTOUCH.

Зрештою, він уклав великий контракт із Nike і відразу ж одержав новеньку пару бутс Hypervenom Phantom III.

Як довго буде діяти ця угода поки невідомо, однак, погодитеся, два з оловиною мільйони фунтів на дорозі не валяються.

  1. Салах, 2,5 млн. фунтів

    Найдорожчі контракти по футбольних бутсах 2020

вінгер «Ліверпуля» за останні роки став одним із самих популярних футболістів, особливо в країнах Африки й Близького Сходу.

Його головним особистим спонсором є Adidas, але єгиптянин також уклав вигідну угоди з єгипетськими філіями таких глобальних компаній, як Pepsi і Vodafone.

Мо Салах відіграє в бутсах X18 і одержує за це дуже непогані гонорари.

Спонсорський контракт приносить йому 2, 5 мільйони фунтів стерлінгів у рік.