Логотип Nike обурив мусульман

 дизайн логотипа моделі AirMax

Кросівки й футбольні бутси Найк користуються величезною популярністю – за новими моделями стежать десятки мільйонів шанувальників. Однак далеко не завжди їм доводяться по душі експерименти компанії. Так, наприклад, дизайн взуття розкритикували мусульмани, оскільки він схожий зі словом Аллах.

Чому обурилися мусульмани?

Співробітників компанії Найк жорстко розкритикували після того як вони презентували дизайн логотипа моделі AirMax. Частина людей сприйняла його як образу ісламської віри, оскільки назва нагадує слово Аллах. Мусульмани досить швидко опублікували петицію на ресурсі Change.org, у якій говорилося про те, що логотип нових кросівок сильно схожий зі словом Аллах.

 Найк презентували модель Nike Air Max 270

Як відзначається в тексті обігу, Найк презентували модель Nike Air Max 270, де є присутнім логотип на підошві, що нагадує арабське слово Аллах. Його напевно будуть топтати, бруднити брудом і так далі. Автором петиції є Сайка Норин. Вона дуже обурилася й вжахнулася після того як довідалася, що Ім'я бога помістили на взутті.

За її словами, це неповажний і образливий учинок як до мусульманам, так і до всієї ісламської релігії. Вона додала, що в ісламі говориться про необхідність жалю, доброти й справедливості до близьких своїх. 

На петицію відреагували співробітники Найк, які повідомили, що даний логотип – це просто стилізована вистава лінійки AirMax. Представники бренда шанобливо ставляться до релігій і сказали, що логотип був неправильно сприйнятий.

Нововведення компанії Найк

Як відомо, Nike футбольні бутси присутні практично у всіх спеціалізованих магазинах, але, можливо, скоро їх прилавки поповняться революційною моделлю Adapt BB, які можуть самостійно зашнуровуватися. Модель нагадує ту, яка показувалася в легендарній картині «Назад у майбутнє». Сьогодні можна зробити предзаказ за вартістю 350 доларів.

Найк футбольні бутси, як і інша продукція бренда, постійно удосконалюються, а найголовніше – відрізняються більшою кількістю переваг:

  • Виготовляються з високоякісних матеріалів.
  • Представлені в різних відтінках, формах.
  • Містять у собі масу сучасних технологій.
  • Продаються по адекватній вартості.

Бутси футбольні Nike зарекомендували себе винятково в позитивному ключі. Для їхньої покупки рекомендується звертатися в перевірений інтернет-магазин 4football.