Модріч одержав іменну серію бутс Mercurial з відбитком свого пальця.

Продовжуючи дивувати увесь світ, Nike анонсували спеціальні версії бутс Mercurial Superfly VI Elite і Mercurial Vapor XII під загальною назвою Golden Touch. Дизайн цієї серії повністю виконаний у блискучому срібному кольорі, віддаючи данину тріумфаторам церемонії вручення «Золотого м'яча», Луці Модріча й Кіліаном Мбаппе, для яких 2018-й рік став неймовірно успішним.

Mercurial Vapor XII Golden Touch edition

«Золотий м'яч» як і раніше є, мабуть, самою престижною індивідуальною футбольною нагородою, і починаючи з 2010-го року, завдяки Nike і Adidas була випущена безліч яскравих моделей бутс обмеженої «золотий» серії, присвячених досягненням Кріштіану Роналду й Лео Мессі. Але цього року всі небагато по іншому, оскільки головна індивідуальна нагорода пішла в руки Луці Модріча.

Mercurial Vapor XII Golden Touch для Луки Модріча

Розуміючи, що Модріч і Мбаппе мають приблизно рівні шанси одержати «Золотий м'яч», в Nike, схоже, розв'язали перестрахуватися, створивши дві моделі Mercurial Vapor і Superfly, готові до випуску відразу ж після оголошення власника цієї престижної нагороди. Вийшло так, що Мбаппе став лауреатом у номінації Kopa Trophy, Модріча ж дістався «Золотий м'яч». Такий розподіл нагород послужив гарним приводом для випуску обох моделей - Vapor для Модріча, а Superfly для Мбаппе.

Бутси nike mercurial c відбитком Модріча

Блискаючий «сріблом» верх бутс покритий візерунком, схожим на відбиток пальця, а також логотип Nike, виконаний у чорному кольорі. Основне розцвічення, всупереч назві серії, має назва «Чиста платина», а на п'яту нанесена буква «M», яка в цьому випадку може означати, як Модріч, так і Мбаппе. Досить завбачливо.

Mercurial Vapor для Модріча, а Superfly для Мбаппе

Усього лише 1 500 пара кожної моделі стануть доступні для замовлення з 8 годин ранку 4 грудня, і, згідно із прогнозами, будуть у найкоротший термін «зметені» покупцями. Отже, відзначаємо перший «Золотий м'яч» за ціле десятиліття, що не дістався ні Мессі, ні Роналду.