Як відрізнити оригінальне футбольне взуття.

Здобувати чи ні орігіал усвідомлене - це особиста справа кожного, а от, як зробити так щоб несумлінний продавець не продав Вам що те під видом оригіналу ми зараз розберемося.

Як відрізнити оригінальне футбольне взуття. Про моторність і спритності китайської легкої промисловості вже утомилися говорити в пресі й тем фактом, що ринок електроніки завалений купою низькоякісних товарів на тему «IPhone» і «Nokia» уже нікого не здивувати. Але прогрес, як відомо не варто на місці, і заповзятливі жителі піднебесної прийнялися освоювати нові галузі діяльності іменитих закордонних брендів. Тепер їх пильний погляд упав на ринок спортивного взуття для футболу.

Причини експансії цілком зрозумілі – спорт номер один у світі є ласим шматком ринку спортивних товарів. Компанії «піонери» витрачають величезні торби грошей для розробки й впровадження на ринок нових високотехнологічних товарів, які є еталонними лише короткий відрізок часу, через постійний розвиток галузі. Факт того що таке футбольне екіпірування й взуття коштує гарних грошей не викликає не в кого подиву, адже на кожну пару футбольних бутс Nike Mercurial Vapor Superfly, крім наддорогих матеріалів, лягає частина витрат витрачених на їхню розробку.

Отже, ми впритул наблизилися до основної теми статті: « Як визначити оригінал». На Українському ринку спортивного взуття вже давно присутні схожі на фірмові Кросівки товари й це ні для кого не новина. Але от з такого роду футбольними бутсами світових брендів наш споживач став знайомитися відносно недавно. Так футбольне взуття сумнівного походження стало, з'являється на ринках і ряді несумлінних інтернет магазинів. Як магазин, що проповідує високі стандарти якості, ми б прагли пролити світло на сформовану ситуацію.

Небезпеки з якими можна зіштовхнуться.

Як відрізнити оригінальне футбольне взуття. Для початку давайте розберемося, чому ж звичайному споживачеві загрожує покупка «хитрих» футбольних бутс Найк або Адідас. Видалося б, що може бути поганого в придбанні не оригіналу, зовні практично неотличимой від оригіналу? Насправді підводних каменів вистачає:

  • Якість: термін служби мінімум у два рази менше.

Перед тем як купувати взуття сумнівного походження слід розуміти що у відмінності від фірмових фабрик по виробництві футбольних бутс, підпільне виробництво зневажає контролем якості. Кустарні цехи не здатні забезпечити якісний і повний цикл виробництва, що відповідно прямо впливає на термін служби подібному футбольного взуття.   

  • Матеріали: недовговічні й небезпечні.

Для виробників  футбольних бутс сумнівного походження на першому місці завжди коштує одна мета – це нажива. Є кілька шляхів підвищення рентабельності виробництва – це дешева робоча сила й дешеві матеріали. Оскільки всі світові бренди, так чи інакше, розміщають свої виробництва в регіонах з дешевою робочою силою, то виробникам підробок доводиться конкурувати за рахунок зниження вартості матеріалів. Великої компанії якісний матеріал дістається по найкращих цінах за рахунок більших обсягів закупівель, а «піратам» доводиться застосовувати при виробництві все найдешевше. На жаль, такі матеріали нерідко виявляються небезпечними для здоров'я через свою токсичність.

  • Небезпека для здоров'я: травмоопасность.

Як відомо гра у футбол, як і будь-який інший спорт, пов'язаний з бігцем має на увазі підвищені навантаження на опорно-руховий апарат. Завдання будь-якого якісного футбольного взуття компенсувати поштовхи від стрибків і ривків. Для цих цілей застосовуються спеціальні матеріали – «піни». Небезпека, яку варто очікувати з боку футбольних бутс виготовлених у кустарних умовах - це або ж повна відсутність даного матеріалу або неякісний аналог, який просяде після декількох ігор. Купу, неприємності може принести криво відлита підошва. Мова вже навіть не йде про елементарний супінатор, справа в тому, що відлита з дефектом підошва може мати нерівності, які будуть безпосередньо контактувати зі ступень, яка як відомо має величезна кількість нервових вузлів і закінчень. Експлуатація пари таких бутс може коштувати підвищеної утоми й навіть періодичного оніміння пальців ніг! 

  • Зіпсований настрій і вибрашенние на вітер гроші.   

Як ми бачимо, бажання заощадити не завжди приводить до позитивних результатів. Вартість взуття сумнівного походження, як показує практика, становить 60-70% від вартості оригіналу. чи Навряд подібна різниця в ціні коштує тих неприємностей, з якими можна зіштовхнуться.

Як відрізнити оригінал?

Здобувати чи ні підробку усвідомлена ця особиста справа кожного, а от, як зробити так щоб несумлінний продавець не продав Вам взуття сумнівного походження під видом оригіналу ми зараз розберемося. 

Обережно одделка Nike Mercurial Victory II IC.

Оригінальні Nike Mercurial Victory II ICОригінальні Nike Vapor Mercurial Superfly III

Хотілося б почати з того що якість футбольних бутс не залежить від країни в якій вони зроблені. Основні виробничі потужності провідних світових брендів розташовані саме в азіатському секторі, там же від куди надходить основна частина взуття сумнівного походження. Різниця полягає у високій технологічній оснащеності виробництва й контролі якості, за які бренд несе повну відповідальність у першу чергу своїм добрим іменем. Отже, головне придбати дійсно справжнє оригінальне футбольне взуття.

Найчастішими «жертвами» підпільних фабрик стають самі популярні моделі футбольного взуття початкового рівня (дорогі моделі підробляють значно рідше). На даний момент можна виділити на загальному тлі моделі Mercurial Victory  від Найк і F10 від компанії Адідас. Ми розглянемо, у чому полягають основні відмінності між не якісним взуттям і оригіналом на прикладі моделі «Nike Mercurial Victory II IC (сірі/блискавки)».

Отже, перед тем як купити собі пару якісних, а відповідно недешевих футбольних бутс, зайдемо на сайт виробника й скрупульозно вивчимо модель, що сподобався. Ми це робимо для того щоб з легкістю знайти «7 відмінностей». Перше що повинне впаде в око це підозріло низька вартість. Але боротися із природнім бажанням заощадити не правильно, і ми знаходимо найбільш привабливу пропозицію з погляду ціни. Подальші дії по викриттю продавця в спробі видати «паливо» за оригінал це огляд бутси зовні й зсередини.

Зовнішній вигляд.

Бутси сумнівного походження початкового рівня, такі як «Mercurial Victory», часто мають ознаки більш дорогих моделей. Так на малюнку №1 (підробка) видні вертикальні рельєфні смуги по напрямкові від підошви до шнурівки (зона №3), вони імітують «тяги» як на старшій моделі серії «Mercurial Superfly» (малюнок №3, зона №3). Поверхня оригінальних бутс «Mercurial Victory» має гладку текстуру (малюнок №2, зона №3). 

Шнурівка.

Шнурівка фірмової моделі виконана із застосуванням потайний петельки в області першого стібка (малюнок №2, зона №2). На фото з не оригінальними бутсами дана деталь відсутня (малюнок №1, зана №2). 

Підошва.

Що стосується підошви, необхідно звернути увагу на її форму. Так у фірмовому виробі конфігурація сформована таким чином, що в області внутрішньої частини стопи присутня істотне звуження (малюнок №2, зона №4). У випадку ж з контрафактом, звуження підошви відсутній (малюнок №1, зона №4).    

В області носка оригінальному взуття, підошва прошита капроновою ниткою, що надає бутсам додаткову міцність (малюнок №2, зона №1), на "сумнівної" парі шкарпетка не прошитий (малюнок №1, зона №1).

Непрямі ознаки.

Такі, видалося б, не істотні деталі як запах і загальний зовнішній вигляд також можуть Вам допомогти виявити підробку. Часто не оригінальні бутси мають характерний захід дешевих гумових китайських тапочок, а їх зовнішній вигляд сам по собі підозрілий.

От властиво й усе. Сподіваємося що даний матеріал, підготовлений командою сайту 4football.com.ua, допоможе Вам не попастися на виверти шахраїв і придбати собі пару гідних футбольних бутс, які принесуть масу позитивних моментів на поле, схоронять здоров'я й послужать не один сезон. Удачі!