PhantomVSN Quadfit: Невидимі аспекти революційної моделі.

Звичайно розробка дизайну взуття починається зі створення ескізу, але в новій моделі бутс PhantomVSN немає практично нічого, що можна було б назвати звичайним.

Звичайно розробка дизайну взуття починається зі створення ескізу, але в новій моделі бутс Phantom VSN немає практично нічого, що можна було б назвати звичайним.

 у новій моделі бутс PhantomVSN

Переслідуючи мету створити щось інноваційне й удосконалене, дизайнер Фил Вудман розв'язав проробляти дизайн цих бутс зсередини. Це привело до появи радикально нової, запатентованої конструкції, яка вперше була реалізована в PhantomVSN, але незабаром буде використовуватися й інших моделях футбольного взуття від Nike.

«Ми розробили сітчастий матеріал Quadfit для внутрішньої сторони бутси, який буде ідеально «сидіти» практично на будь-якій стопі, зберігати свою форму й не розтягуватися» - говорить Вудман. «Quadfit облягає стопу не здавлюючи її».

бутси PhantomVSN містить у собі Кевін де Брейне,

Так, він не видний зовні, але цей матеріал прекрасно виконує свою роботу усередині бутси. «Футболісти вже давно звикли до того, що їх бутси Найк швидко виходять із ладу, - пояснює Вудман, - але PhantomVSN уже готові довести свою практичність на поле».

Quadfit відмінно виконує свої функції, оскільки не має розтягувального напруги, звичайно властивого тканим матеріалам. Чотири осі волокон відповідають стопі гравця, забезпечуючи їй підтримку у всіх напрямках, завдяки унікальній орієнтації й відстані між волокнами – ці проміжки розподіляють навантаження на стопу попутно зменшуючи тертя. Усе це приводить до того, що бутси цієї моделі прекрасно підходять для дуже широкого спектра унікальних конструкцій стопи.

Quadfit облягає стопу не здавлюючи її

Поліпшена система шнурівки забезпечує гнучкість індивідуального припасування

Ще один невидимий, але вкрай важливий аспект в PhantomVSN - це система шнурівки Ghost Lace з досить «мовцям» назвою. «Ми провели велику кількість досліджень, поспілкувалися із гравцями, проаналізували дані в лабораторії, - розповідає Вудман, - і отримані результати одноголосно свідчать на користь наявності шнурівки, яка дозволяє забезпечити індивідуальний підхід, настільки важливий для кожного футболіста».

З метою вдосконалення традиційної шнурівки, крапки торкання системи Ghost Lace були мінімізовані, а конструкція “one-pull” впроваджена для рівномірного натягу по всьому периметру стопи. Після зав'язування шнурки можна акуратно сховати для того, щоб ударна поверхня бутси була ідеально рівної.

важливий аспект в PhantomVSN - це система шнурівки Ghost Lace

Поліпшений контакт із м'ячем

Список схованих інновацій в PhantomVSN містить у собі також і текстурований верх Nike Flyknit, розроблений для забезпечення максимального комфорту при роботі з м'ячем.

Зона розміщення трикутної текстури Nike Flyknit ґрунтується на даних NSRL (лабораторії Nike по дослідження в області спорту) про особливості контролю м'яча футболістом. Це додатково підкреслюється візуальною підказкою у вигляді трикутника, розташованого в серединній частині бутси. «Цей трикутник приблизно вказує на простір між трьома виступаючими костями стопи: п'ятковою кісткою, таранною кісткою й першої плеснової голівкою. Цей елемент дизайну забезпечує інтуїтивно зрозумілий зв'язок з областю стопи, яка, згідно з результатами наших досліджень, є ключовою при контролі м'яча» - говорить Вудман.

Тести, проведені NSRL підтвердили, що чим нижче стосовно трикутника перебуває  м'яч, тем вище ступінь контролю їм при початку атаки. «Міркуючи про «фантомах», дизайн яких розробляли, ми уявляли собі універсального бійця, що опанував мистецтвом навігації у важкодоступних місцях, що володіє всебічним баченням фронту атаки, недоступним іншим учасникам бою.

«Фантоми» будуть почувати себе впевнено в умовах відсутності вільного простору, чудово адаптуючись до різнонаправлених маневрів гравця, що володіє м'ячем, » - говорить Вудман, підкреслюючи вплив анатомії дрібних рухів футболістів на конструкцію бутс даної моделі.

PhantomVSN містить у собі також і текстурований верх Nike Flyknit

Інноваційна структура тяги для всіх ігрових покриттів

“Зleated” версія цих бутс оснащена передовий, FEA-інформованою структурою тяги, пристосовуючись до різких різнонаправлених рухів стопи. Шипи в даній моделі розташовані на легкій, «чуйної» пластині з посиленою зонною опорою для стопи.

Обидві версії PhantomVSN, “small-sided” і “cleated” містять області з покриттям ACC (контроль у всіх умовах), протидіючим впливу погодних факторів.

Обидві версії PhantomVSN, “small-sided” і “cleated” містять області з покриттям ACC

Досить довгий список гравців, що співробітничають із Nike, які планують перейти на бутси PhantomVSN, містить у собі такі імена, як Філіпе Коутиньо, Меллорі П'ю, Кевін де Брейне, Френ Кірбі й Леон Горецький.