Nike Dynamic Fit Collar - система фіксації стопи у футбольних бутсах.

Взуттєвий комір Dynamic Fit розроблений для того, щоб гравці відчували ступню й щиколотку як єдину частину тіла, що практично неможливо при традиційному дизайні бутс.

Дизайн бутс Nike Flyknit забезпечує щільне прилягання до підошви, п'яти й передньої частини стопи, а додатковий елемент коміра Dynamic Fit обхоплює ногу гравця, надійно фіксуючи її усередині бутси.

Nike Dynamic Fit Collar

Взуттєвий комір Dynamic Fit розроблений для того, щоб гравці відчували ступню й щиколотку як єдину частину тіла, що практично неможливо при традиційному дизайні бутс. Плавний перехід від стопи до щиколотки гарантує збереження природньої природи рухів тіла.

Завдяки постійному контакту з футболістами, представникам Nike удалося з'ясувати, що комір Dynamic Fit не тільки забезпечує більш щільну посадку, але й дає можливість гравцям «відчути» свої рухи на поле.

Системи конкурентів Nike Dynamic Fit Collar

Дизайнери також впровадили в конструкцію спеціальні кабелі Brio, призначені для додаткової міцності й фіксації при різнонаправлених рухах.

Ці кабелі вбудовані безпосередньо в цільний верх, що дозволяє зафіксувати отвори для шнурівки, збільшуючи тим самим міцність, аналогічно конструкції підвісного мосту.