Битва м'ячів 2020: Nike Merlin проти Adidas Finale

Битва м'ячів 2020: Nike Merlin проти Adidas Finale

Битва за трофеї в європейському футболі з кожним днем стає усе спекотніше, адже англійська Прем'єр-ліга й Ліга Чемпіонів поступово виходять на фінішну пряму. Паралельно із цим відбувається не менш гостра боротьба за негласне звання « найбільш знаковий футбольний м'яч 2020». Не боячись твердої конкуренції, Nike і Adidas випускають нові моделі м'ячів буквально одну за інший, представляючи своїх кандидатів у почесній номінації «самий знаковий м'яч футбольного сезону».

Nike підготували новий м'яч Merlin для АПЛ, у той час, як нова версія ігрового снаряда Adidas Finale буде супроводжувати нас на тернистому шляху до фіналу Ліги чемпіонів, який відбудеться 30 травня в Стамбулі.

Битва м'ячів 2020: Nike Merlin проти Adidas Finale

Лінійка «матчболів» Merlin, вироблена Nike на замовлення Прем'єр-ліги, є справжньою легендою індустрії. До речі, у поточному сезоні американський виробник використовував свої класичні дизайнерські зразки минулих років, з метою створення максимально стильного візуального образа для головного героя кращої ліги миру. І саме в той час, коли зимовий «матчбол» АПЛ Nike Winter Merlin, натхненний моделлю T90 зразка 2004-го року, готується влетіти в сітку воріт востаннє, Nike представили свій новий м'яч, покликаний скласти серйозну конкуренцію Adidas Finale.

Відзначимо, що в поточному сезоні у вищого дивізіону англійського футболу вперше буде цілих три офіційні «матчбола», при цьому варіації білого кольору, що відкривала сезон, доведется його й вінчати.

Битва м'ячів 2020: Nike Merlin проти Adidas Finale

Працюючи над створенням третього м'яча для англійської Прем'єр-ліги, інженери Nike побрали за основу технології й стилістику першого м'яча поточного сезону, додавши йому драматизму за рахунок додавання графічних елементів, що символізують кубок переможця АПЛ, а також жовтогарячі вставок tunnel vision («тунельне бачення»). Усе це спрямоване на те, щоб підкреслити концентрацію уваги публіки на кращих футболістах миру, що намагаються відректися від настирливого галасу, націлившись на завоювання почесного призу.

Важливість моменту здійснення проілюстрована в дизайні ігрового снаряда за допомогою вигнутого фірмового логотипа й жовтогарячих кругових ліній tunnel vision, , що миттєво приковують погляд. Насправді, це дуже цікава дизайнерська ідея, яка, досить імовірно, буде розвинена в майбутніх моделях м'ячів Nike

Дизайнери Adidas, у свою чергу, черпали натхнення з мальовничої протоки Босфор, що розділяє Європу й Азію, протікаючи прямо в самому центрі Стамбула. Це найкрасивіше місто прийме фінальний матч Ліги чемпіонів УЄФА в 2020-м року. Знамениті «лігочемпіонівські» зірки тут оточені графічним відображенням карти Стамбула, виконаної в неоново-рожевому й синьому відтінках. Дана графіка заснована на намальованому від руки маршруті, що проходить через турецьку столицю.

Битва м'ячів 2020: Nike Merlin проти Adidas Finale

Знайома з дитинства й улюблена всіма нами класична «зоряна» конструкція в цьому м'ячі має свою характерну рису. Зірки нібито проходять крізь один одного, не зустрічаючись у кінцевих крапках, як це було в попередніх моделях. Дизайн представленого «матчбола» також містить звичні брендові елементи й логотип Istanbul 20 Final, у якому, як і в офіційному м'ячі Прем'єр-ліги присутня силует жаданого трофея. Це свого роду візуальне нагадування про те, за що, властиво йде боротьба в матчах турніру.

Битва м'ячів 2020: Nike Merlin проти Adidas Finale

У ситуації, що склалася досить складно вибрати однозначного фаворита. Обоє цих м'яча дуже різні зі стилістичної точки зору. Однак, безперечно те, що ці дві моделі створені, ґрунтуючись на добре продуманій дизайнерській концепції. Єдиний аспект, який може дати «матчбол» від Adidas якась перевага, це те, що всі 16 клубів, зіграли сьогодні перші матчі 1/8 фіналу, як і раніше продовжують боротьбу за підсумковий тріумф у Лізі Чемпіонів, у той час як тотальний домінування «Ліверпуля» в АПЛ, означає лише те, що нам залишається стежити за розподілом місць у Топ-5, а також за запеклою боротьбою за збереження «прописки» в елітному дивізіоні.

Битва м'ячів 2020: Nike Merlin проти Adidas Finale

Незалежно від ваших особистих переваг, м'ячі Nike Mercurial Premier League і Adidas Finale Champions League ви можете замовити прямо зараз на 4football.com.ua. Підписуйтеся на нас в YouTube, Instagram, Facebook і Twitter, щоб не пропускати новинки від провідних світових спортивних брендів.