чи Можна провозити футбольний м'яч у ручній поклажі в літаку?

чи Можна провозити футбольний м'яч у ручній поклажі в літаку?

На просторах інтересу досить часто зустрічається питання « чи можна перевозити футбольний м'яч у літаку?». Запитують також, чи обов'язково здавати м'яч у багаж, або його можна перевозити в ручній поклажі. Правила безпеки можуть відрізнятися для певної країни або конкретного авіаперевізника. 

Нижче наведений список предметів спортивного реманенту, заборонених для перевезення в ручній поклажі:

  • - Бейсбольна битка
  • - Ключки для хокею й гольфа
  • - Лижні ціпки

Відзначимо, що футбольні м'ячі відсутній у цьому переліку. Останнім часом більшість авіакомпаній дозволяють брати футбольні м'ячі на борт літака як ручної поклажі навіть не вимагаючи випускати з нього повітря. Разом з тим, перед посадкою в літак ми рекомендуємо в обов'язковому порядку уточнювати в представника авіаперевізника, чи дозволяють їх правила безпеки провозити футбольний снаряд у салоні літака.

Деякі авіатранспортні компанії просять здувати м'ячі перед їх транспортуванням у літаку. Якщо ви регулярно подорожуєте на авіатранспорті й берете із собою поїздку свій улюблений м'яч, особливо якщо це дорогий елітний «матчбол», важливо користуватися послугами авіакомпаній, які дозволяють перевозити м'ячі, не вимагаючи їх здувати. Це пов'язане з тим, що часте здування-накачування футбольних снарядів впливає на ніпель, а також може привести до деформації ігрового снаряда.

Якщо ви збираєтеся перевозити кілька м'ячів, слід обов'язково здати їх у багажне відділення, оскільки якщо ви поберете сітку (або сумку) з м'ячами в салон, у такому випадку габарити вашої ручної поклажі перевищать припустимі показники.

Прочитавши дану статтю, ви одержали відповіді на наступні популярні питання:

  1. - чи Можна провозити футбольний м'яч у літаку?
  2. - чи Допускається перевезення м'ячів у салоні або їх обов'язково потрібно здавати в багаж?
  3. - чи Обов'язково здувати м'яч під час перевезення авіатранспортом?