Догляд за футбольними м'ячами або "чому відмити футбольний м'яч?"

Догляд за футбольними м'ячами або "чому відмити футбольний м'яч?"

Для того, щоб футбольний м'яч прослужив вам як можна довше, слід неухильно дотримуватися основні правил по відходу, експлуатації й зберіганню. Порушення цих нескладних правил може привести до того, що ігровий снаряд вийде з ладу (розірветься або деформується) набагато раніше запланованого строку. У це статті ми розповімо вам про вимоги й рекомендації, які дозволяють продовжити термін служби футбольних м'ячів.

Для початку, поговоримо про те, що категорично не можна робити з м'ячем, якщо ви прагнете, щоб він залишався в придатному для використання стані:

  • Не стійте й не сидите на м'ячі
  • Не бийте м'яч із силою про бетонну або цегельну стіну
  • Не перекачуйте м'яч
  • Не використовуйте агресивні хімічні речовини при митті
  • Не відіграйте мокрим м'ячем на морозі.

Необхідно згадати про тому, що існують особливі категорії футбольних снарядів, розроблені для використання на різних типах покриттів. У жодному разі не можна відіграти на асфальті або бетоні м'ячем, призначеним для трав'яних або синтетичних газонів. Для подібних твердих покриттів пропонуються м'ячі, покришка яких виготовлена з матеріалів підвищеної міцності.

Окремо слід розповісти про рекомендації з миття й чищенню. Багатьох починаючих аматорів футболу цікавить питання: « чи можна мити футбольний м'яч?» і «чому відмити м'яч?» Отож, мити м'ячі не тільки можна, але й потрібно, адже бруд в'їдається в матеріал покришки, та й взагалі, відіграти чистим м'ячем набагато приємніше. Радимо очищати снаряд від бруду після кожного використання на розмоклому або курному ґрунті. Однак, перед тем як мити свій м'яч, обов'язково ознайомтеся з базовими правилами.

чи Можна мити футбольний м'яч? Потрібно!

Для видалення забруднень із ігрового снаряда використовуйте вологу ганчірку або губку. Якщо цей спосіб не допомагає вивести глибоко в'їдається бруд, можна обробити поверхня м'яча спеціальним засобом, що чистить, призначеним для синтетичних матеріалів. Допускається також використання м'якого мила. Строго забороняється очищати м'яч із застосуванням концентрованих абразивних хімічних речовин, які можуть впливати на матеріал покришки. Також при митті не слід рясно заливати м'яч водою, тому що волога може проникнути усередину його конструкції, що досить небажане. Після очищення рекомендується протерти снаряд сухою ганчіркою або серветкою.

Очищення м'яча повинна проводиться дбайливо.

Не сушите м'ячі за допомогою опалювальних приладів, сушильних машин і фенів. Це негативно позначається на функціональних характеристиках снаряда. М'яч повинен висихати природнім способом при температурі від 20 до 25 градусів.

Також на довговічність футбольного м'яча впливає його правильне зберігання. Головне правило: снаряд потрібно зберігати в приміщенні, щоб уникнути впливу прямих сонячних променів. Наявність працюючих приладів опалення поруч із м'ячем теж може згубно впливати на його властивості. Приміщення для зберігання повинне забезпечувати відсутність впливу пар, газів і хімікатів.

Правильне зберігання - застава довговічності.

Радимо зберігати м'ячі на спеціальних стійках-власниках, оскільки це забезпечує фіксацію й запобігає коченню снаряда по рівній поверхні. Крім цього, можна використовувати кошики й сітки для футбольного реманенту.

Кілька слів необхідно сказати й про правильний накачуванні снаряда. Рекомендується змазувати голку й ніпель спеціальним маслом, що дозволити зберегти цілісність конструкції при накачуванні. Щоб не перекачати м'яч, використовуйте манометр для контролю тиску в камері.

Перед очищенням накачайте м'яч до максимального тиску.

Що ж, тепер вам відомі базові рекомендації з догляду за футбольними м'ячами. Помніть, що для того, щоб м'яч прослужив вам довше, потрібно:

  • Не робити те, що ушкодить його конструкцію
  • Використовувати снаряд на покриттях, для яких він призначений
  • Регулярно мити м'яч, дотримуючи правила по очищенню
  • Зберігати м'яч у підходящому місці
  • Правильно накачувати