Скільки коштує гарний футбольний м'яч?

Скільки коштує гарний футбольний м'яч?

У багатьох аматорів футболу часто виникає питання «скільки коштує гарний футбольний м'яч?». Дати однозначна відповідь на подібне питання буде проблематично навіть досвідченому експертові в цій області. Для того, щоб визначити цінові рамки, необхідно уточнити кілька аспектів:

  • Рівень команди або турніру
  • Тип покриття, на якому буде використовуватися м'яч
  • Вік футболістів
  • Відповідність міжнародним стандартам

Важливо мати чітку виставу про те, для яких цілей ви збираєтеся здобувати м'яч. Модель, яка буде цілком гарним варіантом для двірських футбольних баталій вашої дитини, може виявитися непридатної для тренувань професійних клубів. Справа в тому, що параметри снарядів, що використовуються в тренувальному процесі команд майстрів, повинні бути максимально наближені до офіційних «матчбол», якими граються матчі турнірів професійного рівня.

Просто купити найдорожчий футбольний м'яч - це неправильно!

Нижня межа вартості ігрових снарядів гарної якості також може відрізнятися залежно від покриття майданчика, для якого вони розроблені. Це обумовлене тим, що при виготовленні м'ячів для різних типів покриттів, використовуються різні спеціалізовані технології й матеріали, покликані забезпечити необхідні функціональні характеристики. 

Ціни на футзальні м'ячі

Окремо слід виділити категорію м'ячів, призначених для футзалу. Це снаряди 4-го розміру зі зниженим відскоком, які відмінно « поводяться» при грі на паркеті спортивних залів. Лідерами в цьому сегменті є бренди Select і Joma, ціни на продукцію яких стартують із оцінки в 30$.

М'яч для футзалу: Базовий ~ 20$; Просунутий ~ 30$; профі ~ 45$;

Вартість дитячих м'ячів

Підбираючи м'яч для дитини, рекомендуємо звернути увагу на полегшені версії, призначені для ігор і тренувань дитячих команд. Вони важать на 100-150 грамів менше, чим «дорослі» м'ячі. Для гри на вуличних майданчиках оптимальним варіантом буде покупка м'яча з посиленим матеріалом покришки, що відрізняється підвищеної міцністю. На ринку присутні снаряди від бюджетних брендів, таких як, Ronex і Demix, продукція яких відрізняється цілком непоганою якістю. При певних обставинах, гарний м'яч для дитини можна придбати навіть за 10 доларів. Якщо ж ви довіряєте винятково «топовим» брендам типу Nike або Adidas, за м'яч для занять у дитячій футбольній школі вам доведеться віддати порядку 20$.

Дитячий м'яч Б-Бренда коштує від 10$. Його аналог від Nike або Adidas обійдеться у два рази дорожче.

Ціна м'яча середнього класу

Наступна категорія – м'ячі для аматорських змагань дорослих команд. Такий снаряд повинен мати стандартний розмір і вага. Крім того, його конструкція повинна відрізнятися високою міцністю й зносостійкістю, для того щоб витримати інтенсивні умови експлуатації й не вийти з ладу вже через кілька тижнів. Adidas і Nike навіть передбачили спеціальні серії м'ячів, розроблених для матчів аматорського рівня – Top Training і Strike відповідно. Вартість товарів, що ставляться до цих серій, варіюється в діапазоні від 25 до 35 доларів.

Вартість стандартного футбольного м'яча для аматорів і напівпро ~ 35$;

Задаючись питанням, скільки коштує професійний футбольний м'яч, ви можете бути впевнені, що дешевше, чим за 35 доларів купити м'яч, який підійде для тренувань професійних команд, у вас не вийде. 

профі тренуються м'ячами які коштують ~ 35-50$;

Скільки коштує самий топовий м'яч

И нарешті, «вершина айсберга» - офіційні «матчболи» найбільших міжнародних турнірів, таких як Чемпіонат Миру, «Євро», Ліга Чемпіонів, а також провідні національні першості. Ці снаряди відповідають усім самим строгим вимогам FIFA (мають маркування FIFA Quality Pro), а при їхнім виробництві застосовуються самі передові технології й використовуються найбільш дорогі матеріали. Якщо ви плануєте придбати собі такий м'яч, будьте готові розщедритися мінімум на 80 доларів. Втім, цей варіант вас точно не розчарує.

М'яч ТОП рівня, яким відіграють Мессі, Роналду й до. обійдеться в мінімум ~ 80$;

Підсумки:

У завершення ще раз виділимо чотири умовні категорії, що визначають діапазон вартості футбольних м'ячів:

  • М'ячі для ігор і тренувань дитячих команд (10-20$)
  • М'ячі для турнірів серед аматорів (20-25$)
  • М'ячі для тренувальних занять професійних клубів (35-50$)
  • Офіційні “матчболи” елітних турнірів ( від 80$)

Про тонкощі вибору футбольних м'ячів Вам розповість наша більша стаття: Як правильно вибрати футбольний м'яч?