Повний путівник по Чемпіонату миру серед жінок у Франції | Довідайтеся цікаві факти про турнір

Усе про Чемпіонати світу з футболу серед жінок.
путівник по футбольних чемпіонатах миру серед жінок

Поточний теж є роком Чемпіонату світу з футболу. Нагадуємо, що жіночий світовий футбольний форум стартує вже зовсім скоро. Це грандіозна подія, що проходить раз у чотири роки. Деякі з вас можуть знати все про жіночі чемпіонати миру, інші ж можуть взагалі вперше чути про них. Якщо ви ставитеся до другої категорії, тоді цей путівник по футбольних чемпіонатах миру серед жінок створений для вас!

Коротко про Чемпіонати світу з футболу серед жінок

Почнемо з основних моментів, щоб поступово ввести вас у курс справи. У Чемпіонаті миру пор футболу серед жінок візьмуть участь збірні з 24 країн, що пройшли сито кваліфікаційного турніру. Усі вони будуть боротися за кубок миру. Цього року країною, що ухвалює, буде Франція, тому саме французька команда візьме участь у матчі-відкритті чемпіонату миру проти збірні Південної Кореї 7 червня в 21:00. 

Обов'язково включите телевізор у цей час і насолодитеся захоплюючої гру. Нам має бути побачити 36 матчів у рамках групового турніру, які пройдуть в 9 різних містах Франції на 9 стадіонах зі своєю унікальною історією. У кожній групі буде виступати по 4 національні збірні, а кращі 2 команди кожної із груп вийдуть у стадію плей-офф, так само як і 4 команди із кращими показниками серед тих, які зайняли у своїх групах треті місця. Далі почнуться захоплюючі ігри на вибування, а у фінальному матчі, який відбудеться 7 липня визначиться новий чемпіон миру по футболу серед жінок.

У Чемпіонаті миру пор футболу серед жінок візьмуть участь

Переможці жіночих чемпіонатів миру

Перший в історії чемпіонат миру серед жінок був проведений в 1991-м року в Китаї, і саме тоді, одержавши перший в історії комплект золотих медалей, жіноча збірня США початку свою славну серію перемог, яка зробила їхньою самою титулованою націями в жіночому футболі. Починаючи з 1991-го року чемпіонати миру серед жінок проводяться раз у чотири роки, і турнір цього року стане восьмим по рахункові. Збірням 4-х країн знаком смак перемоги у світовій першості: США, Норвегія, Японія й Німеччина. Причому збірня США вигравала цей Почесний трофей тричі. Але хто ж, на ваш погляд, стане наступним чемпіоном миру по футболу наступаючим летом?

Незважаючи на те, що склад учасників цього року досить сильний, включаючи таких записних фаворитів, як США, Німеччина, Англія й Франція, багатьом сильним збірням не вдалося пройти через горно кваліфікації. У цьому контексті слід зазначити такі країни, як Данія, Швейцарія й Бельгія. Інші ж команди ввійшли в історію футболу, уперше пройшовши відбір на світовий форум. Наприклад, на найближчому чемпіонаті миру відбудеться дебют жіночої збірні Ямайки. Та й взагалі, на турнірі цим летом відбудеться досить вартих уваги подій.

Перший в історії чемпіонат миру серед жінок

Кращі бомбардири в історії жіночих чемпіонатів миру

За всю історію чемпіонатів світу з футболі серед жінок, у них брали участь команди з безлічі різних країн, у тому числі й видатні бомбардири, самі гострі гравці лінії атаки. Однієї з них, безсумнівно, є Марта, яка в цей час очолює список кращих бомбардирів жіночих світових чемпіонатів. Їй удалося забити 15 голів в 17 матчах. Така статистика дійсно вражає, адже в матчах самого престижного турніру на планеті вона забивала в середньому по 0,88 гола за матч.

Далі в цьому списку фігурують такі видатні футболістки, як Біргіт Принц, Еббі Вамбах, Мішель Акерс і Суни Вень. Ми маємо всі підстави очікувати, що зовсім скоро в цьому списку з'являться такі визнані бомбардири, як Алекс Морган, Лиці Мартенс або хто-небудь інший, адже жіночий футбол украй непередбачений…

історію чемпіонатів світу з футболі серед жінок

Героїні жіночих чемпіонатів миру

Є також і безліч інших, гідних згадування учасниць Кубка миру. І аж ніяк не обов'язково це те, хто забиває багато голів. Наприклад, це плеймейкери, ті самі креативні півзахисники, чиї імена завжди на вустах уболівальників. Також вони часто претендують на звання кращого гравця турніру. Однієї з таких футболісток, за якою ми рекомендуємо вам пильно постежити на майбутньому турнірі, є норвежка Каролін Грем Хансен. На жаль, вона пропустила останній чемпіонат миру через травму, але, ми певен, що її природний талант і неабияка техніка напевно доправлять обороні суперника певні труднощі. Незважаючи на те, що норвезька збірня скоріше сприймається фахівцями як якась «темна конячка», вона цілком може засмутити когось із «визнаних фаворитів». Тому ми маємо право очікувати яскравого виступу від самої Каролін і її партнерок по команді.

Висхідна бразильська зірка Андресса Алвеш також візьме участь у майбутньому чемпіонаті. Вона виділяється на поле своєю видатною технікою й дриблінгом. До речі, Андресса брала участь у фіналі жіночої Ліги чемпіонів у складі «Барселони», який відбувся зовсім недавно. Можливо, саме вона стане головним відкриттям майбутнього турніру, оскільки вона була включена в заявку команди, і разом з легендарною Мартою й іншими учасницями бразильської збірні буде боротися за світовий трофей на полях Франції. Ще одна футболістка, до якої виразно варто придивитися, це Шаніс ван де Санден. Збірня Нідерландів з Ван де Санден у складі стала чемпіонами Європи два роки тому, і, природно, що ця талановита голландка планує «засвітитися» на найближчому чемпіонаті миру. Її вибухова швидкість, майстерність і маневреність безсумнівно стануть істотною проблемою для всіх гравців лінії захисту.

Андресса Алвеш також візьме участь у майбутньому чемпіонаті

Пари слів про трофей

Збірня-Переможець Чемпіонату світу з футболу серед жінок підніме над головою й забере у своє володіння дійсної грандіозний кубок. До речі, він був перероблений ще в 1998-м року для турніру, що відбувся рік по тому, дизайнером Вільямом Савайя. Нова конструкція трофея персоніфікує атлетизм, динамізм і елегантність жіночого футболу. Кубок виконаний у формі спиралевидной смуги, на верхівку якої поміщений футбольний м'яч, а знизу вигравірувана назва збірні, що виграла турнір.

 Збірня-Переможець Чемпіонату світу з футболу серед жінок

Хто переможе на жіночому чемпіонаті миру?

Тепер перейдемо до однієї з найбільш обговорюваних тем: «Хто ж переможе на чемпіонаті миру?». Багато з вас напевно вважаються, що тріумфаторами стануть господарки турніру француженки або ж збірня Англії, яка відвезе трофей до себе на острови. Крім згаданих вище зборень, у список фаворитів також варто внести збірню Німеччини, у складі якої є безліч висококласних гравців. Якщо ж ви попросите нас виділити команду, на яку варто звернути увагу, то особисто ми б зробили ставку на збірню Нідерландів. Вони, також як і норвежки сприймаються в якості «темних конячок», однак, з такими видними футболістками, як Лиці Мартенс, Шаніс ван де Санден і Вівіанн Міедема в складі, повірте, їм багато чого під силу. Ну, і як ми вже говорили раніше, жіночий чемпіонат миру складно уявити собі без збірні США в якості основних фаворитів. Вони здатні забратися на саму вершину й цього разу, розташовуючи у своєму складі відмінною комбінацією майстерності, молодості й багатої історії перемог, добутих при участі таких діючих гравців, як Алекс Морган, Меган Рапіно й Карлі Ллойд.

Хто ж переможе на чемпіонаті миру

Коли починається жіночий чемпіонат миру?

Перший матч турніру між збірної країни, що ухвалює (Франції) і Південної Кореї відбудеться 7 червня в 21:00 на Паризькому стадіоні «Парк де Пренс». Так що, не забудьте включити місцевий спортивний телеканал у цей час.

Це був наш повний путівник по Чемпіонату миру серед жінок, який, як ми сподіваємося, успішно підготував вас до цієї значимої події майбутнього літа. Стежите за новинами на порталі Unisport протягом наступних тижнів, і ви одержите ще більше цікавої інформації про турнір, що наближається, !